Гражданска отговорност и каско за 2018- 2019 г.

Застраховки инфо

Връзка с нас

Ако желаете да се свържете с нас, можете да го направите на e-mail: office@zastrahovki.info Преференции за електро автомобилите в България

електроавтомобил На 9 Август се откри поредната - осма сртанция за зареждане на електрически автомобили. Тя е част от националният план за подпомагане на електромобилите.

В него, също така се предвижда да отпаднат таксата за регистрация на МПС, начисляването на местни данъци и такси, както и покупката на винетки за тях. Може би, поради по-малкият брой такива автомобили, за момента няма отстъпки от застраховките Гражданска отговорност и Авто Каско. С увеличаване на броя на електро автомобилите, ще се появи и интерес за привличане на техните собственици към определеи застрахователни компании, най-вероятно с намалени цени на застраховките.
Всички тези предложения се очаква да бъдат внесени за гласуване до края на месеца и да вляазат в сила до края на годината.

Промените са насочени към стимулирането на използването на екологичните превозни средства. Освен икономическите ползи, които ще получат собственицете на елетомобили, намаляването на вредните изгорели газове е също търсен ефект.
Към националният план за подпомагане на електроавтомобилите се включва и Столичната община, като в София автомобилите на ток ще могат да паркират безплатно на синя и зелена зона. Изразена е надежда, всички бългрски градове да се включат в кампанията и паркирането на тези коли да е безплатно.

Все още обаче, закупуването на хибридни автомобил в България, се приема за инвестиция с несигурни ползи и не е масова спрактика.
Икономическите условия в България, както и в Европа, забавят темповете на развитие на електромобилите. Компании като Пежо и Ситроен отчитат по-малки продажби на електромобили за 2012г. спрямо предвижданията им.
 

 


За реклама

www.zastrahovki.info предлага атрактивни условия за реклама и партньорство.

За повече информация на e-mail: office@zastrahovki.info