Гражданска отговорност и каско за 2018- 2019 г.

Застраховки инфо

Връзка с нас

Ако желаете да се свържете с нас, можете да го направите на e-mail: office@zastrahovki.info Движение с включени фарове през деня - целогодишно

vklucheni-svetlini През месец Юли се взе решение автомобилите в България да се движат с включени светлини и през деня през цялата година.
До сега задължително се управляваше МПС само през зимният сезон от Ноември до Март. Новата поправка беше гласувана на второ четене на Закона за движението по пътищата.
Основните аргументи ЗА тази поправка са увеличаване на разпознаваемостта на автомобилите, повишаване на вниманието на пешеходците и водачите на МПС-та, което да доведе до намаляването на Пътно-транспортните произшествия.
Допълнително включените фарове ще предотвратят навлизането в малки тунели и подлези без включени светлини, както често се случва това в тунела за Люлин, тунелите под цариградко шосе и други подобни участъци.

Основните аргументи ПРОТИВ тази наредба са, че по този начин ще се увеличи разхода на автомобила, което ще доведе и до по-голямо замърсяване на въздуха. Има и аргументи, че това ще е още един повод ( освен задължителната Гражданска отговорност, преглед, оборудване ) за глоби на водачите.
Има и твърдения, че и лампите на фаровете също ще се амортизират по-бързо.

Екипа на застраховки инфо призовава водачите и сервизите да обърнат по-голямо внимание на регулирането на фаровете на автомобилите, тъй като едни не добре регулирани фарове заслепяват останалите участници и ефекта е обратен.

Независимо от всички аргументи, наредбата е приета и влиза в сила, така че екипа на застрахвки .инфо съветва преди пътуване да проверите:


- валидността на вашата застраховка Гражданска отговорност,
- талона за преминат Годишен технически преглед,
- оборудването - пожарогасител, аптечка, триъгълник,
- светлоотразителни жилетки,
- вашите документи и документите на колата,
- пуснатите фарове и сложеният предпазен колан.
 

 


За реклама

www.zastrahovki.info предлага атрактивни условия за реклама и партньорство.

За повече информация на e-mail: office@zastrahovki.info