Гражданска отговорност и каско за 2018- 2019 г.

Застраховки инфо

Връзка с нас

Ако желаете да се свържете с нас, можете да го направите на e-mail: office@zastrahovki.info Паркирането в центъра на София - двойно по-скъпо

Синя зона Двойно по-скъпо става паркирането в центъра на София и над 2 пъти по-скъпо ще струва винетката за живеещите в района на синя зона в София. Увеличават се глобите, както и работното време наплатените зони.

Скъпото паркиране ще влезе в сила още от лятото. Зоните за паркиране в София се разделят на две - синя и зелена зони. Паркирането в Синята зона (идеалния център на София) ще стане 2 лева за час, с максимален престой - до 2 часа. Новата Зелената зона ще обхваща районите около болница ИСУЛ, Медицинска академия, бул. "Шипченски проход" и други, като там паркирането ще струва 1 лв. на час, с максимален престой 4 часа.

Работното време на синята зона ще се увеличи и ще бъде от 08 до 19 часа ( в момента е от 08:30 до 18:30) , като се добавя и съботата до 14.30 ч.

Годишната винетка за жиувщите в центъра, които имат личен автомобил става 150 лв., а за втори автомобил- 300 лв. По този начин всеки, който живее в центъра е наказан с допълнителни такси - автомобил. 

Най -безумната идея е на председателя на транспортната комисия Радослав Тошев. Според него "синя зона" да работи през и нощта, но само пред баровете и заведенията. Името на г-н Тошев трябва да се запомни добре, тъй като той е същият общински съветник, който преди две години предложи хората да плащат, за да паркират пред домовете си в кварталите. Защото само така можело да има ред.

В транспортната комисия е прието единодушно предложението вдигането с паяк да отпадне, а вместо с това да се поставят наказателните скоби, но с глоба - 30 лв. вместо 10 лв. За просрочен час ще се плаща по 2 лева.

Всички тези мерки имат за цел, според общинският съвет "увеличаване с 20% на свободните места за паркиране"?!?!

След дори и с бърз анализ на направените промени, става ясно че оптимизация на паркирането няма да е постигнатият резултат. Очевидно основната цел на всичките тези промени е само увеличаване на приходите на фирма "Център за градска мобилност" ЕООД.

Никъде неможе да се намери и точен отчет за дейността на фирмата и за това как се изразходват тези средства. Интересен стои въпроса защо не се инвестира в нови паркинги - подземни и надземни, а се инвестира само в табелки "Синя зона" и боя за маркиране на паркоместата? Няма дори поддръжка на синята зона - дупки, високи бурдюри, опасни изрязани колчета ни дебнат навсякъде. Когато натрупа сняг, желаещите да паркират немогат да си намерят място ( дори да струва и 214 лв. на час), защото синята зона не е почистена от снега. Просто няма достъп!

И въпреки всичко от общината считат, че увеличаването на цените ще реши проблемите.

 
 


За реклама

www.zastrahovki.info предлага атрактивни условия за реклама и партньорство.

За повече информация на e-mail: office@zastrahovki.info