Гражданска отговорност и каско за 2018- 2019 г.

Застраховки инфо

Връзка с нас

Ако желаете да се свържете с нас, можете да го направите на e-mail: office@zastrahovki.info Застраховките поскъпват??

Традиционно през Декември отново се заговори за поскъпване на застраховките гражданска отговорност. Много е странен фактът, че всяка година пред празнично винаги се създава една суматоха относно вдигане на цените на застраховките в България. Факт е, че от няколко години застраховките не са за календарна година, а важат 12 месеца от датата на издаване. Тази промяна беше направена за да се избегне сезоността на застраховката гражданска отговорност, както и да бъде по справедливо за клиентите на застрахователните компании. За съжаление порочната практика да се спекулира с цената на застраховката около Коледа си остава. Никой не отразява факта, че през останалите месеци от годината - застрахователните компании постоянно си корегират цените, като в повечето случаи, корекцията е към увеличение на цената.

Определено се наблюдава промяна в ценообразуването и на застрахователите. Много компании включват вече допълнителни фактори при определяне на цените. Годините на собственика на автомобила, шофьорският стаж, регистрацията на автомобила имат голямо значение при застраховането. Застрахователите работят активно в насока за обвързване на цената, на застраховката Гражданска Отговорност,  с броя на причинените ПТП през миналите години. Това оценяване скоро ще бъде валидно за всички, след като застрахователите се свържат своите системи със системата на Пътна полиция - КАТ. 

Мнението на застраховки.инфо е, че вече е време да се погледне от друга позиция към застраховането. Собствениците на автомобили трябва да се замислят - не е ли време да се избира застрахователя по услугите които предлага. Не е ли важно какво е отношението на застрахователя в случай на щета? Трябва да се наложи пазарният принцип на по-доброто обслужване в застрахователните офиси и агенции. Време е вече да се избира застрахователна компания, която обработва щетите по-бързо, изплаща по-справедливи ( реални ) обезщетения в случай на щета. Разликата от 10-15 лева в цените застраховките през 2012г., ще ни се стори нищожна, ако в случай на щета - се наложи да ходим до застрахователя 2-3 пъти повече или чакаме с часове да ни се обработи щетата. 

Мнение на застраховки.инфо 

 

 

 


За реклама

www.zastrahovki.info предлага атрактивни условия за реклама и партньорство.

За повече информация на e-mail: office@zastrahovki.info