Гражданска отговорност и каско за 2018- 2019 г.

Застраховки инфо

Връзка с нас

Ако желаете да се свържете с нас, можете да го направите на e-mail: office@zastrahovki.info Колани на задните седалки

Тези дни тече масова полицейска акция за слагане на колани и на задната седалка.

По нашите географски ширини рядко може да види пътник на задната седалка, които е обезопасен с колан, въпреки че са задължителни по закон. В Европа ползването на задните колани надвишава 85 %. От днес органите на реда щателно ще проверяват  дали пътниците слагат колани, когато се возят и отзад. С акцията се цели намаляване на броя на жертвите и ранените при пътни инциденти.

  При силен удър, пътника на задната седалка с цялата си тежест  връхлита върху пътника отпред  и така се увеличава вероятността от масово нараняване, при  удър с висока скорост пътника на задната седалка би могъл да „излети” през прозореца и това да бъде фатално за него...Това са само част от доводите на КАТ за задължително поставяне на предпазните колани отзад.


Санкционирането на нередовните пътници ще бъде 50 лв., а за водача на автомобила ще се отнемат контролни точки.


По закон  /чл.137а/, единствените, които могат да не използват обезопасителни колани са бременните жени,  лицата, чието физическо състояние не позволява използването на обезопасителен колан, водачите на таксиметрови автомобили  и  инструкторите - при управление на автомобила с учебна цел, а за всички останали коланите са задължителни, независимо на кое място в автомобила се намират.


 
 

 


За реклама

www.zastrahovki.info предлага атрактивни условия за реклама и партньорство.

За повече информация на e-mail: office@zastrahovki.info