Гражданска отговорност и каско за 2018- 2019 г.

Застраховки инфо

Връзка с нас

Ако желаете да се свържете с нас, можете да го направите на e-mail: office@zastrahovki.info Колите втора употреба - вече с гаранция!

zastrahovki-car-worranty Днес на 07.11. 2010 г. се подписа меморандум между министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, с подписа на министър Александър Цветков и  Асоциацията на вносителите на автомобили в България, както и Комисията за защита на потребителите. Целта на тристранното споразумение е да се подобри качеството на продаваните втора употреба автомобили в България.

Освен по-добрият контрол за произхода на автомобилите, автокъщите, които са членове на асоциацията на вносителите на автомобили, ще са задължени да предоставят технически изправни автомобили на клиентите и при продажба на автомобил ще се предоставя минимум 3 месеца гаранция на превозното средство. Това, че автомобила е с гаранция ще се потвърждава от специален стикер, който е залепен на предното стъкло на автомобила.

Гаранцията ще се поема от автокъщата продавач. Ако се случи, че автокъщата  откаже да ремонтира автомобила или да върне парите на клиента - то автокъщата ще търпи глоба в размер до 5000 лева.

Стикерът "Гаранция за качество и произход", който е залепен върху автомобила ще показва и доказва, че колата е минала през предварителен технически преглед, преминала е диагностика и са отстранени всички дефекти,  произхода на возилото е проверен и отговаря на изискванията за безопасност.
   
Стикерът ще бъде отпечатан по реда на отпечатване на ценните книжа и заедно с гаранционната карта ще имат защити срещу фалшификация.
Идеята и инициативата на споразумението е на Министерството на транспорта информационните технологии и съобщенията и целта е потребителите да могат да си купуват  изправни автомобили с гаранция ( дори и минимална), а не такива, които се разпадат , няколко дни след като бъдат закупени.

Застраховки инфо подкрепя инициативата и ще публикува скоро още информация по въпроса, както и самият стикер за да може да сте максимално запознати с условията. 

 


За реклама

www.zastrahovki.info предлага атрактивни условия за реклама и партньорство.

За повече информация на e-mail: office@zastrahovki.info