Гражданска отговорност и каско за 2018- 2019 г.

Застраховки инфо

Връзка с нас

Ако желаете да се свържете с нас, можете да го направите на e-mail: office@zastrahovki.info "Ей Ай Джи България ЗПД" АД

    

              Пример
                      
Изпълнителен директор: Венислав Йотов
Адрес: гр. София 1000, ул. “Искър” №4
E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
Сайт: http://www.aig.com/
 

Застрахователна компания "ЕЙ АЙ ДЖИ БЪЛГАРИЯ ЗПД" АД е създадена в началото на 1994 г., като в началота е записана и работи под името "Общо Застрахователно Дружество" АД. Нейни учредители са "Кепитал инвестмънт груп Инк", "Тераинвест", "Инкомгруп", ПИМБ и "Дженерал лизинг къмпани".

През декември 1996 г. американската застрахователна компания AIG, Inc закупува 33.33 % от акциите на "Общо Застрахователно Дружество". Понастоящем акциите на "Ей Ай Джи България" са 100% собственост на Ей Ай Джи Сентръл Юръп& Си Ай Ес Иншуърънс Холдинг Корпорейшън - дъщерно дружество на American International Group, Inc "(AIG).

AIG България извършва всички видове общо застраховане за фирми, но се въздържа да навлезе в масовия пазар на автомобилните и селскостопански застраховки. Така българското дружество на световния застрахователен лидер участва само в около 30-35% от пазара на общото застраховане в България. Компанията предлага предлага някои все още уникалните за нашата страна покрития като "Саботаж и тероризъм", "Изтегляне на заразени продукти от търговската мрежа", "Нелоялност на служителите", "Експортно застраховане" и други. По-голямата част от бизнеса AIG България  реализира чрез застрахователни брокери. Изпълнителен директор на компанията е Венислав Йотов.
АIG България притежава стабилна програма за презастраховане, изградена от система от компании от групата на AIG. Този факт, както и въвеждането на всички стандарти и процедури, валидни за AIG Inc., позволи на Standard and Poor's да предостави своя показател ААА за финансова стабилност на AIG България. По този начин дружеството стана единствената компания в страната с най-високия възможен показател за финансова стабилност на водеща рейтингова агенция.
Дейността на AIG Inc. в България приема различни насоки. През август 1999 г. своята дейност в страната започна и животозастрахователното дружество AIG Life - България. ALICO (American Life Insurance Company), която също е дъщерна компания на AIG Inc., взе участие в приватизацията на Българска Пощенска Банка. През 1999 - 2000 година AIG New Europe Fund, който оперира в страните от Централна и Източна Европа и ОНД, бе собственик на 17 процента от акциите на Обединена Българска Банка. Непряко AIG Inc. взе участие и във финансирането на Global Finance и Interlease. Преди около една година под ръководството на AIG Inc. бе сформиран и AIG Emerging Europe Infrastructure Fund, за който България е една от преимуществените страни за инвестиране.

American International Group Inc. (AIG Inc.) е една от най-големите финансови институции в света с присъствие в над 130 държави и юрисдикции и повече от 85 хил. служители Акциите на AIG Group се търгуват на Ню Йоркската фондова борса и на борсите в Лондон, Цюрих, Париж и Токио. Компанията е на първо място по пазарна капитализация сред застрахователните компании в света и е втората измежду финансовите корпорации.

     
 


За реклама

www.zastrahovki.info предлага атрактивни условия за реклама и партньорство.

За повече информация на e-mail: office@zastrahovki.info