Гражданска отговорност и каско за 2018- 2019 г.

Застраховки инфо

Връзка с нас

Ако желаете да се свържете с нас, можете да го направите на e-mail: office@zastrahovki.info Проблеми със сигурността на Тойота

toyota БРЮКСЕЛ - Първите проблеми със слепнали ускорители в някои Тойоти се появиха, преди повече от година във Великобритания и Ирландия. Дълго време след като започна глобалната замяна на автомобили, Европейската комисия публикува предупреждение за това.
След много оплаквания от спирачките и системата за контрол на колата в Европа , от Тойота обявиха своето намерение за частично изтегляне на автомобили- като последният план е да се изтеглят най-малко 311000 автомобила от моделаа Prius през 2010 г.

Предупреждението на комисията беше публикувано в петък на уеб сайта на Системата за бързо предупреждение за нехранителни продукти на европейският съюз. Там се споменава, че някои Тойота "продукти представляват риск от наранявания, тъй като има възможност, педала на газта, в редки случаи, механично да се заклещи в позиция или да се получи бавно връщане на педала в изходна позиция."

Предупреждението съобщава че,  до 1,8 млн. превозни средства може да се изтеглят от пазара, включващо моделите Aygo, IQ, Yaris, Corolla, Авенсис и RAV4. Auris Verso и моделите, произведени преди 5-ти януари 2010 год., които също трябва да се подменят. Предупреждението каза, че Тойота са взели "доброволни коригиращи действия."

Група от правителствени експерти, се срещнаха в понеделник при закрити врати в централата на Европейската комисията, за да обсъдят и обменят информация по проблемите Тойота. Комисията очерта план за обмен на информация.

Някои анализатори от индустрията, твърдят че закъснението между откриването на дефекта от Тойота и обявлението на европейската комисия е доста голямо и говори за забавена реакция дори в добре структурираната организация на комисията.

Автомобилната индустрия е един от най-големите работодатели в стани като Германия, Италия и Франция и те имат голямо влияние в Брюксел. Фирмите промениха законодателството по отношение на мерките срещу изменението на климата, както и направиха промени в взаимоотношенията между производители на автомобили и търговците.

Стивън Ръсел, генерален секретар на ANEC, Европейска асоциация на потребителските стандарти, заяви, че проблемите в Тойота са тест за европейски регулаторни органи.
Той каза, че за надзора на безопасността на автомобила е сред "сивите зони, когато става въпрос за интересите на потребителите, където ще се приветстват по-големи усилия в областта за уведомяване и контрол между Европейската комисия и държавите-членки."

Представители на Тойота в Брюксел заявиха, че компанията е започнала откриване на пропуски в европейските модели през декември 2008. Те казаха че, най-вече се отнася за моделите Ярис и Aygo, продавани в страни с десен волан, като Великобритания и Ирландия.
Някои от тези проблеми са били открити по време на рутинни прегледи на автомобилите от дилърите, а други са били от клиентите, каза Етиен Плас, говорител на Toyota в Европа.

В същото време Хонда разширява подмяната на въздушните възглавници

Хонда обяви във вторник, че ще подмени в над 438 000 автомобили по света, дефлатора на въздушна възглавница, тъй като той  може да счупи и да излетят парчета към водача в случай на катастрофа. Голямата замяна е концентрирана в Съединените щати, където почти 379 000 автомобили са предмет на изземване.
Хонда вече два пъти е правила замяна на въздушната възглавница, през ноември 2008 г. и юни 2009 г., обхващащи около 510 000 автомобила.

 

 


За реклама

www.zastrahovki.info предлага атрактивни условия за реклама и партньорство.

За повече информация на e-mail: office@zastrahovki.info