Гражданска отговорност и каско за 2018- 2019 г.

Застраховки инфо

Връзка с нас

Ако желаете да се свържете с нас, можете да го направите на e-mail: office@zastrahovki.info Нови правила за данъка на МПС и в закона за движение по пътищата.

Народното събрание гласува на първо четене, нови данъчни правила за определянето на данъка на МПС. Данък МПС се увеличава, като се предвиждат няколко намаления на данъка в зависимост от еколкогичните стандарти, които покрива автомобила.
След тези промените от следващата 2014 година всички по-стари автомобили се оказва, че ще плащат по-висок данък. По-новите МПС-та, които покриват стандартите ЕВРО 3 и 4, ще ползват 30% отстъпка, а тези със сертификати за ЕВРО 5 и 6 ще имат 50% отстъпка. Надеждата на правителството е с тези промени да се увеличат постъпленията от данък МПС с 35 милиона лева. За момента, не се преджиждат промени при правилата за определяне на застраховките Гражданска Отговорност и Каско за 2014г. 

Паралелно с тези промени има дискусия и по-високи санкции за нарушителите на закона за движение по пътищата, както и някои ограничения за младите шофьори. 

В промените е предвидено да се увеличат глобите, като за преминаване на автомобил на червен светофар глобата да се увеличи 10 пъти - от 50 лева на 500 лева. Също така се обсъжат ограничения за младите шофьори, да не карат автомобилите по магистралите, а да ползват обиколни алтернативни пътища със ограничение на скоростта до 90 км в час.

До една година след взимането на свидетелство за управление на МПС, водачите няма да имат право да се движат след 22:00 ч., както и няма да имат право да са употребили никакъв алкохол.
Тези промени ще бъдат подложени на публична дискусия с цел намиране на консенсус между различните браншови организации и комисията по безопасност на движението към Министерски съвет.


 

 


За реклама

www.zastrahovki.info предлага атрактивни условия за реклама и партньорство.

За повече информация на e-mail: office@zastrahovki.info