Гражданска отговорност и каско за 2018- 2019 г.

Застраховки инфо

Връзка с нас

Ако желаете да се свържете с нас, можете да го направите на e-mail: office@zastrahovki.info "Интерамерикан България" ЗEАД

    

            Пример 
                      
Изпълнителен директор: Коста Чолаков
Адрес: гр. София 1000, пл. “Света Неделя” №16, ет.5
E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
Сайт: http://www.interamerican.bg
 

Застрахователната компания "Интерамерикан България" АД е създадена през септември 1998 година. Капиталът й е 3.580 млн. лева. Първоначално акционери в дружеството са гръцките застрахователни компании "Интерамерикан Хеленик Лайф Иншуранс къмпани" с 50.1 % и "Интерамерикан Хеленик Асистанс Иншуранс къмпани" с 49.9 %. През 2002 г. паневропейският консорциум Eureko B.V. закупи мажоритарният пакет с акции на гръцката застрахователна компания и стана единствен акционер в българското дружество. Със съдебно решение №. 8 от 01/02/2006 г. бе направена промяна в регистрацията на "Интерамерикан България". Дружеството продължава дейността си като  "Интерамерикан България" ЗЕАД.

Лиценз за извършване на общозастрахователна дейност у нас "Интерамерикан България" получава на 10 август 1998 година.

Компанията предлага почти цялата гама предвидена в закона общозастрахователни продукти (услуги). Разполага с общо 10 офиса в столицата и в по-големите градове на страната. Освен това дружеството има изградена широка агентска мрежа.

Управлението на "Интерамерикан България" е едностепенно като състава на Съвета на директорите е както следва:
Председател  - Борислав Иванов Михайлов
Зам.председател - Константинос Берциас
Членове: Теони Панагопулу, Георгиос Антониос Валайс, Авраам Ездрас Моисис, Йоанис Ираклис Масторакос, Димитриос Атанасиос Спилиотопулос, Димитриос Илиас Патрас, Коста Христов Чолаков.
Изпълнителен директор на компанията е Коста Чолаков.

"Интерамерикан" е създадена през 50-те години като гръцко-американско дружество, но в момента е изцяло притежание на EUREKO B.V. Един от основателите на компанията, Димитри Кантоминас, който в момента е почетен акционер в EUREKO, е един от най-богатите и влиятелни хора в Гърция.
Застрахователната компания е лидер на гръцкия пазар в животозастраховането и е втора на пазара на имуществено застраховане. Компанията има водещ пазарен дял и в здравното и пенсионното осигуряване.
"Интерамерикан"  има над 230 клона в Гърция и няколко представителства в чужбина-Кипър, Румъния, Германия, САЩ и Белгия. Във фирмата работят над 5000 агенти.

     
 


За реклама

www.zastrahovki.info предлага атрактивни условия за реклама и партньорство.

За повече информация на e-mail: office@zastrahovki.info