Гражданска отговорност и каско за 2018- 2019 г.

Застраховки инфо

Връзка с нас

Ако желаете да се свържете с нас, можете да го направите на e-mail: office@zastrahovki.info До 200 лв. скача гражданската отговорност след дни

Два пъти ще скочи цената на застраховката "Гражданска отговорност" за леки коли до края на 2008 г., прогнозират застрахователи. Увеличението започва от следващата седмица с 30% поскъпване на полицата и ще достигне 300 лв. през 2009 г.

Според експертите от Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ) от 110 лева средна цена на "Гражданска отговорност" в момента, следващата седмица полиците ще се предлагат на цени средно между 140 и 200 лева. Точната цена ще определи всяка компания, съобщи bTV. От асоциацията са категорични, че у нас задължителната застраховка е най-ниска в целия Европейски съюз.
Лимитите, които българските застрахователи изплащат са равни на тези, които френският застраховател трябва да изплаща - т.е. едните събират 500 евро средно на автомобил, а другите 50 евро на автомобил, обяснява Данчо Данчев, зам.-председател на АБЗ.
Според него има страни, където лимитът на обезщетение е много висок - 15 млн. евро. А има и държави, където няма ограничение. В случай на инцидент на чужда територия българският застраховател трябва да се съобрази с лимита на съответната страна.
След като ЕС е прогнозирал, че премиите, които трябва да събира, за да може да изплати обезщетенията на съответните лимити, трябва да са от 150 евро до 1500 евро, за мен няма съмнение, че явно в България застрахователите бъркат нещо, коментира още Данчев.
От АБЗ прогнозират, че цената на задължителната застраховка "Гражданска отговорност" ще расте прогресивно през следващата година и към края на 2008-а ще стигне средни нива от около 300 лева. Но и след това цената на полицата ще продължава да расте, смятат застрахователите.
Aз вярвам, че от 2009 г. показателите, които ще определят дали цената ще пада или ще се покачва - аз съм убеден, че тя ще се покачва, е тази статистика, която ще имаме от платени обезщетения в ЕС, категоричен е зам-председателят на асоциацията.

по информация на dnes.dir.bg 

 

 


За реклама

www.zastrahovki.info предлага атрактивни условия за реклама и партньорство.

За повече информация на e-mail: office@zastrahovki.info