Гражданска отговорност и каско за 2018- 2019 г.

Застраховки инфо

Връзка с нас

Ако желаете да се свържете с нас, можете да го направите на e-mail: office@zastrahovki.info Ще проверяват за вериги всички!!

Ще проверяват за вериги всички!!

Вериги в багажника. За това ще провeряват катаджиите всяка кола на излизане от града. Металните приспособления за автомобилите са задължителни за всички, които ще прекарат Коледа и Нова година в планинските курорти. От "Пътна полиция" съобщиха, че ще дебнат водачите и за зимни гуми на колите.
До края на седмицата КАТ ще припомни отново на шофьорите задължителните атрибути, които трябва да има във всеки автомобил.
Освен вериги и зимни гуми всяка кола трябва да бъде снабдена с авариен триъгълник. Той задължително се поставя на шосето, когата автомобилът е закъсал. В противен случай водачът подлежи на глоба от 50 лева. Следващата неизменна част от возилото е аптечката. За липсата й от колата също има глоба от 20 лева за шофьора. Светлоотразителнa жилеткa,  също e задължителнa. Доскоро носенето им в автомобила бе препоръчително, както и пожарогасителят, но с последните поправки в Закона за движение по пътищата атрибутите станаха задължителни.
От КАТ съветват водачите да носят и торба с пясък в автомобила си. Дори и с вериги понякога излизането от преспите е невъзможно, без под гумите да бъде сипан пясък. Интересно дали няма скоро КАТ да ни препоръчат да си сложим и гребло за сняг на автомобила - така хем ще е сигурно че ще се движим по изчистени пътища, хем няма да има нужда държавата да се занимава със снега?

Проверката на антифриза, акумулатора и налягането на гумите пък е първата задача на водачите, преди да тръгнат на дълъг път, припомниха още от КАТ.

За да ни е по леко и спокойно 1000 катаджии ще дебнат шофьорите на пътя за Коледа и Нова година. От МВР са решили да сложат временни КПП-та по всички пътища, по които се очаква да има задръстване за празниците. Сякаш допълнителните пропусквателни пунктове няма да натоварват допълнително, и без друго ужасният трафик? Къщички с пътни полицаи със сигурност ще има на излизане от София, например "Горнобански път" и околовръстното, при Драгичево, както и на Шипка и Хаинбоаз, при Ботевград, пътен възел "Мухово" на магистрала "Тракия". Катаджиите ще контролират движението на изхода на София в посока Перник, където за Коледа се очакват километрични задръствания. Разбира се там където има полицаи - няма задръстване!
При силен сняг тировете и камионите с ремаркета ще бъдат спирани, така че да не пречат на трафика.
Друга интересна приумица на КАТ е по пътя към Банско и Боровец пък да  има допълнителни патрули почти на всеки километър. Заледените участъци на двете магистрали "Тракия" и "Хемус" - Витиня и Ихтиман, също ще се охраняват допълнително от пътни полицаи. Само не е ясно какво ще се охранява на заледените участъци? По най-натоварените трасета - пътя към Предела, Банско, Боровец, Пампорово, Смолян, от КАТ ще осигурят регулиране на движението за предотвратяване на катастрофи и струпване на коли. Патрули ще има и на всички места, на които от Националната агенция "Пътна инфраструктура" обявят, е има опасност от заледяване.
Не е ли време да се спре с тези показни мерки и да се направи нещо, което наистина ще подобри движението по пътищата? Не е ли по лесно и не заема ли по малко хора - просто да се почистят пътищата качествено, вместо на всеки километър да има полицай, който да те предупреждава че е много заледено?

Къде ще има задръстване и къде дебнат катаджиите:
  София - Вакарел - Ихтиман - очаква се заледяване, ще има допълнителни патрули
  София - Самоков - Боровец - очаква се заледяване, ще има допълнителни патрули
 София - Ботевград - Плевен - очаква се заледяване и задръстване за Коледа, ще има допълнителни патрули
  София - Монтана - прохода Петрохан - очаква се заледяване и задръстване за Коледа, ще има допълнителни патрули. При лошо време ще бъде пуснат обходен маршрут
 София - Банско - очаква се задръстване и заледяване на Предела, катаджии ще регулират движението за Коледа
  София - Смолян - очаква се заледяване, ще има допълнителни патрули
  Смолян - Пампорово - очаква се заледяване, допълнително полицаи. При лошо време се очакват задръствания
  Троян - Кърнаре - очаква се задръстване за Коледа, допълнителни патрули ще отпушват трасето
  Габрово - Велико Търново - очаква се заледяване

 

 


За реклама

www.zastrahovki.info предлага атрактивни условия за реклама и партньорство.

За повече информация на e-mail: office@zastrahovki.info