Гражданска отговорност и каско за 2018- 2019 г.

Застраховки инфо

Връзка с нас

Ако желаете да се свържете с нас, можете да го направите на e-mail: office@zastrahovki.info Гаранционният фонд ще дава обезщетения за " Хилдън" и "Европа" от октомври

стикер гаранционен фонд Хората и фирмите, които имат да взимат пари от фалиралите преди няколко години застрахователни дружества "Хилдън" и "Европа", от октомври ще могат да си ги вземат от Гаранционния фонд. Решението за това е взето от Управителния съвет на фонда. Изчисленията показват, че така фондът ще се раздели с над 1 млн. лв. от натрупаните резерви. Парите ще се дават, въпреки че двете фалирали компании не са внесли нито един лев в Гаранционния фонд.

Самото изплащане на сумите ще става чрез "УниКредит Булбанк". Пари от фонда могат да получат граждани и фирми, чиито претенции са били уважени от синдиците на двата застрахователя. За да се получат пари от фонда, трябва да има и съдебно решение за плащане на обезщетение от човек, който е имал застраховка "Гражданска отговорност" или "Злополука" в "Хилдън" или "Европа". Сега гражданите, които са платили от джоба си, въпреки че са имали валидна застраховка, могат да си вземат парите от Гаранционния фонд.

Изплащането на обезщетенията ще става, след като във фонда се представят изпълнителен лист в оригинал, удостоверение за самоличност и банкова сметка, по която да бъде преведена съответната сума. Когато документите бъдат подавани от упълномощено лице, трябва да бъде представен и оригиналът на нотариално завереното пълномощно. Имащите да получават пари от МЗК "Европа" могат да подават документи за това от 1 октомври, а за тези от ЗК "Хилдън" началната дата е 24 октомври. 

 


За реклама

www.zastrahovki.info предлага атрактивни условия за реклама и партньорство.

За повече информация на e-mail: office@zastrahovki.info