Гражданска отговорност и каско за 2018- 2019 г.

Застраховки инфо

Връзка с нас

Ако желаете да се свържете с нас, можете да го направите на e-mail: office@zastrahovki.info Global Finance инвестира в Euroins Insurance Group

Global Finance, чрез управлявания от него South Eastern Europe Fund (SEEF), ще инвестира 26 млн. евро за придобиване на миноритарен дял от капитала на Euroins Insurance Group (EIG), информират двете компании в съвместно съобщение.

EIG обединява застрахователното направление на "Еврохолд България", като включва застрахователните дружества "Евроинс", "Евроинс Румъния", македонското "Евроинс осигурувание" (което преди придобиването от Евроинс се наричаше "Макошпед осигурувание"), както и "Евроинс - здравно осигуряване" (преименуваното здравноосигурително дружество "Св. Николай Чудотворец").


Застрахователната група EIG има над 300 клона и повече от 700 хил. клиента в региона. За 2008 г. се очаква консолидираните й застрахователни премийни приходи да достигнат 95 млн. евро, отбелязвайки ръст от над 40% спрямо предходната 2007 г. За първото тримесечие на тази година компаниите от групата отчетоха 32% ръст на приходите.

Global Finance, в съответствие със стратегията си за подкрепа на израстването на водещи национални компании в значими регионални играчи, ще финансира растежа на Euroins Insurance Group чрез придобиването на нови застрахователни компании както в региона, така и в нови за групата застрахователни пазари като Русия и Украйна.

Global Finance е водещ фонд за дялово инвестиране с над 850 млн. евро активи под управление, предоставени от водещи институционални инвеститори. От създаването си дружеството е набрало осем фонда и има инвестиции в над 60 компании, предимно в Гърция, България и Румъния. От своя страна, "Еврохолд България" е вторият най-голям холдинг, който се търгува на Българската фондова борса. Дружеството има значителни инвестиции в лизинговия, автомобилния сектор и в управлението на активи.

Инвестиционни консултанти по транзакцията са EFG Telesis Finance и EFG Securities Bulgaria.
 


За реклама

www.zastrahovki.info предлага атрактивни условия за реклама и партньорство.

За повече информация на e-mail: office@zastrahovki.info