Гражданска отговорност и каско за 2018- 2019 г.

Застраховки инфо

Връзка с нас

Ако желаете да се свържете с нас, можете да го направите на e-mail: office@zastrahovki.info Автозастраховката три пъти по-скъпа?

Застраховка “Гражданска отговорност” трябва да поскъпне незабавно. При цена от 60 евро за най-ниския клас автомобили компаниите са на загуба. Това заяви вчера шефът на Асоциацията на българските застрахователи Орлин Пенев. Той се обяви за плавно покачване от 20-30 % годишно. Шефът на ЗПАД “Армеец” Румен Георгиев обаче е за по-драстични промени. Според него полицата трябва да скочи двойно, дори тройно.

Според zastrahovki.info боравенето с такива суми е доста опасно и спекулативно. Да се говори за тройно увеличение на застраховката Гражданска отговорност е нереално. 

Всяка година след новогодишното "надцакване" на застрахователите, имаме тихо увеличение на  застраховката. Този непрекъснат растеж води до увеличаване на процента на водачите без застраховка, което пък води до още по големи проблеми на застрахователите при  евентуални щети. Като психологически подход говоренето за такива увеличения е удобно и лесно. След няколко седмици, много по лесно ще се приеме от хората увеличение "само" от 50%-70%, при положение, че преди това са плашени с увеличение 200%-300%. Все пак да незабравяме, че има регулаторен орган на застрахователите в България - КФН ( Комисията по Финансов Надзор) и той все още не изказал своето становище.

 

 


За реклама

www.zastrahovki.info предлага атрактивни условия за реклама и партньорство.

За повече информация на e-mail: office@zastrahovki.info