Гражданска отговорност и каско за 2018- 2019 г.

Застраховки инфо

Връзка с нас

Ако желаете да се свържете с нас, можете да го направите на e-mail: office@zastrahovki.info Въвеждат екотакса за колите, влизащи в центъра на Милано

Пример След Лондон, Тор онто, Сингапур и Стокхолм и Милано въвежда екотакса за автомобилите, влизащи в центъра му. Милано е първият град в Италия, който въвежда подобен билет за колите.

 

От 2 януари на практика влиза в сила т.нар. Ecopass - това е билет, с който замърсяващите въздуха коли ще заплащат щетите на кметството. Мерките ще засегнат 50 на сто от автомобилите и 80 на сто от т.нар. комерсиални коли. Тарифите за всяко превозно средство ще се определят в зависимост от нанасяните от него екощети. Най-силно замърсяващите атмосферата коли ще влизат в центъра на Милано между 7,30 и 19,30 часа срещу такса от 2-10 евро. Новите коли, чиито отровни емисии са значително по-ниски, няма да плащат такси. Нарушителите, които влизат в центъра, без да имат „Екопас“, ще бъдат глобявани със суми от 70 до 275 евро. Предполага се, че благодарение на въвеждането на новите мерки отровните емисии ще бъдат намалени с 30%, а трафикът ще намалее с 10 на сто в центъра на Милано. Градът инвестира 3,5 милиарда евро в изграждането на нови линии на метрото и в подсилването на автобусните линии. 25 милиона евро се очаква да влязат в касите на общината през 2008 г. от екотаксите и те ще бъдат инвестирани за опазване на околната среда. Според вестник „Република“ въвеждането на екотакса е довело до положителни резултати в Лондон, където трафикът е намалял с 26 на сто, а замърсяването - с 15%. В Торонто пък времето за достигане до центъра на града е намаляло с 50 на сто. В Сингапур трафикът е намалял с 13 на сто, в Стокхолм - с 25 на сто, а замърсяването с 14 на сто.

 Информация от www.bgnes.com

 


За реклама

www.zastrahovki.info предлага атрактивни условия за реклама и партньорство.

За повече информация на e-mail: office@zastrahovki.info